MATĚJ ŠČERBA SBÍRAL MEDAILE A MYSLÍ NA ME 22

   Druhé místo v anketě Atlet Ústeckého kraje obhájil Matěj Ščerba z Athletic clubu Ústí nad Labem. V letní sezóně získal poprvé medaili na mistrovství ČR dospělých, k tomu přidal dvě stříbra na mistrovství ČR do 22 let. V závěru sezóny si vylepšil osobní rekord ve skoku dalekém na 7,27 metru.

   „Se sezónou jsem spokojený, sice jsem se moc nezlepšil ve své hlavní disciplíně skoku o tyči, ale technicky se cítím líp a stabilněji. Podařilo se mi i zlepšit dálku a výšku, za to jsem rád,“ hodnotí sezónu Ščerba.

   V loňském roce se vydal na soustředění do Jihoafrické republiky se skupinou Zuzany Hejnové. Letos se přesunul do Prahy na vysokou školu a zůstal doma v Česku.

   „Podzimní příprava probíhá zatím nejlíp z mých předešlých sezón, díky škole v Praze mám víc času na trénink. Mohlo by to být lepší, ale nechci školu zanedbávat, takže občas chodím na trénink poměrně brzy ráno, zatím to zvládám,“ zvyká si na nový režim ústecký atlet.

   Mezi známá jména skoku o tyči se letos protlačili mladé pušky a závody jsou znovu otevřené a dramatické.

   „Nejvíc mě překvapili tyčkaři Duplantis a Morgunov, kteří skákali skvěle na ME v Berlíně. Přijde mi, že se letos tyčka dost posunula a jsem zvědavý na ME do 22 let příští rok,“ těší se Ščerba na evropský šampionát, kde by nerad chyběl.

   Předtím ale čeká na atlety halová sezóna s několika vrcholy. V loňské sezóně bral Matěj Ščerba na halovém mistrovství ČR dvě pátá místa, letos si bude chtít určitě polepšit.

   „Na halovou sezonu se těším, i když bude docela krátká. Chtěl bych se zlepšit a připravit se dobře na venkovní sezonu, která bude důležitější. Vrcholem bude asi MČR mužů, ale ambice si asi rozmyslím až v závodní sezóně,“ řekl na závěr Matěj Ščerba.

Na mistrovství ČR mužů a žen s Kudličkou a Bártou