JANETKA SE POSTARAL O RAKETOVÝ VZESTUP I KRAJSKÝ REKORD

    Antonín Janetka se v průběhu roku postupně zlepšoval až k fantastickým časům v závěru sezóny. Závodník AK Bílina se našel na trati 400 metrů překážek a posbíral několik medailí. Po bronzu z mistrovství ČR juniorů se radoval ze stříbra v kategorii do 22 let.

„Letošní sezóna pro mě znamenala strašně moc. Vybojoval jsem bronz mezi juniory, k tomu stříbro z družstev za Kolín a jako třešnička stříbrná Ostrava. Byla to moc pěkná sezóna a doufám, že ta příští bude ještě lepší,“ hodnotil sezónu Janetka.

Do sezóny vstoupil na začátku května výkonem 55,49 vteřiny a v září v Ostravě šokoval časem 51,70 vteřiny. Vylepšil krajský rekord a nechal za sebou krajské legendy Václava Zahrádku z Děčína nebo českého rekordmana Jiřího Mužíka, který v závěru kariéry závodil v barvách AC ústí nad Labem.

„Něco takového jsem vůbec nečekal. V rozběhu jsem běžel čas 54.13 a hned další den ve finále jsem se zlepšil na 51.70. Měl jsem z toho ohromnou radost,“ přiznal Antonín Janetka.

Výkon bílinského překážkáře pořádně zamíchal historické tabulky. Janetka se posunul na osmé místo juniorských tabulek České republiky všech dob. Budoucnost má před sebou stejně jako následující sezónu.

„Podzimní část přípravy vypadá pěkně, začali jsme už konečně běhat i v tretrách. Doufám, že v hale to bude lítat. Musím se v přípravě soustředit především sám na sebe a makat. Trochu se vstupu do nové sezóny obávám. Budu již závodit v kategorii mužů, tak nevím, co mám čekat. Ale věřím, že se mi bude dařit,“ těší se na start sezóny Janetka.