ŽÁCI SBÍRALI ÚSPĚCHY NA ZÁVODECH V PRAZE A JABLONCI

   Žáci bojovali o víkendu na Mikulášské hale v Praze a Pomerančovém mítinku v Jablonci nad Nisou. Závodníci Ústeckého kraje posbírali řadu úspěchů. V Praze se dařilo atletům ze ZŠ Prokopa Holého v Lounech. Jan Hřích vyhrál 800 metrů za 2:03,32, Veronika Vávrová doběhla druhá na šest set metrů v čase 1:43,26. Pěkného výkonu dosáhla na trati 150 metrů mladší žákyně Nela Babjáková z Mostu časem 20,40 vteřiny.

VÝSLEDKY PRAHA

Početná krajská výprava se vydala do Jablonce, kde se dařilo především skokanům. Lovosická Viktorie Klepetková potvrdila roli favoritky a zvítězila výkonem 1,66 metru. Mezi chlapci byl nejlepší Šimon Hospodka z USK Ústí za 1,86 metru, na třetím místě si vylepšil osobní rekord Karel Mesároš z AC Ústí výkonem 1,76 metru. Děvčata ovládla také soutěž dálkařek. Magdalena Řeháková z USK Ústí byla druhá za 5,09 metru, třetí skončila Simona Plosová z AC Ústí za 5,04 metru.

Závod na šedesát metrů překážek vyhráli mladší žáci Filip Mach ze Slovanu Duchcov v čase 9,60 vteřiny a Karolína Běloubková z AC Ústí časem 9,96 vteřiny. Ústecká žákyně byla ještě druhá ve skoku dalekém výkonem 4,94 metru. Kristýna Motejlová z AK Bílina si doběhla pro druhé místo na trati 800 metrů v čase 2:33,87. Ve vrhu koulí se prosadila na třetí místo Natálie Fišerová z AC Ústí výkonem 10,37 metru. Další závodníci přidali několik čtvrtých míst i další zajímavé výkony a umístění.

VÝSLEDKY JABLONEC


Jan Hřích zvítězil v Praze v běhu na 800 metrů