NEJLEPŠÍ VÝKONY MLADŠÍHO ŽACTVA NA DRÁZE 2018

   Dnes přinášíme přehled nejlepších výkonů na dráze kategorie mladšího žactva. Ve věkové kategorii 12 – 13 let začínají vystrkovat růžky nové naděje krajské atletiky. Na cestě do atletické špičky je ovšem čeká ještě mnoho práce a trpělivosti. Pojďme si představit desítku nejvýše postavených závodníků Ústeckého kraje v českých tabulkách.


KAROLÍNA BĚLOUBKOVÁ Athletic club Ústí nad Labem – Pořadí v ČR 2. 60 m př., 3. dálka, 7. 300 m, 9. 60 m

Karolína vede krajské tabulky hned v pěti disciplínách. Úžasnou  všestrannost potvrdila na mistrovství ČR ve víceboji, když skončila v Kolíně těsně za bronzovou medailí. V republikovém žebříčku je druhá na 60 metrů překážek a třetí ve skoku dalekém. K tomu přidala dvě zlaté medaile na krajských přeborech a stříbro ve štafetě i v soutěži družstev.

VERONIKA VÁVROVÁ AK při ZŠ Prokopa Holého Louny – Pořadí v ČR 3. 800 m, 9. 1500 m

Veronika překvapila sedmým místem na mistrovství ČR žactva v Jablonci. Na trati osm set metrů bojovala s výrazně staršími soupeřkami a přesto postoupila do finále. Zlato získala na stejné trati v krajském přeboru, společně s družstvem AC Ústí se radovala ze stříbra v soutěži družstev. Lounská běžkyně je ročník 2006 a tak zůstává i v příštím roce v kategorii mladších žákyň.

ALOIS MARTÍNEK USK Provod Ústí nad Labem – Pořadí v ČR 4. dálka, 25. 60 m

Alois na sebe poprvé upozornil na květnovém Poháru rozhlasu, když vyhrál v dresu ZŠ SNP Ústí nad Labem skok do dálky. Na krajských přeborech v Bílině pak vyhrál šedesátku, ve skoku dalekém byl druhý a štafetě pomohl ke třetímu místu. Sezónu na dráze zakončil stříbrem v soutěži družstev.

MATYAS KOSZEGI Athletic club Ústí nad Labem – Pořadí v ČR 6. dálka, 52. 60 m př.

Matyas načasoval výborně formu na krajský přebor v Bílině, když vyhrál skok do dálky a štafetu. Nad překážkami se musel sklonit pouze před duchcovským Machem. Na konci sezóny se radoval také ze zlata v soutěži družstev.

KAROLÍNA CHÝLOVÁ AK Most – Pořadí v ČR 6. výška

Karolína se rozjížděla pomalu, když sezónu začínala výkonem 1,30 metru. Na krajském přeboru v Bílině brala bronzovou medaili. Nejlepší závod předvedla v srpnu, když při Chomutovském úterý překonala 1,54 metru. Na stejném stadionu se pak radovala ze zlata v soutěži družstev. Sezónu uzavřela pěkným výkonem 1,50 metru a šestým místem při mistrovství Čech družstev staršího žactva.

FILIP MACH AK Slovan Duchcov – Pořadí v ČR 8. kriket, 41. 60 m př.

Vytáhlý duchcovský talent přehodil kriketovým míčkem šedesátku a zařadil se do první české desítky. Na krajském přeboru v Bílině vyhrál kromě kriketu také šedesát metrů překážek. Třetí zlato přidal na přeboru v pětiboji.

ADÉLA MARKVARTOVÁ ASK Lovosice – Pořadí v ČR 13. výška

Adéla je další talentovaná výškařka z lovosické skokanské dílny. Nejlepší výkon sezóny 1,51 metru předvedla na krajském přeboru v Bílině a radovala se ze zlaté medaile. V soutěži družstev pomohla k bronzu družstva Lovosic.

NELA BABJÁKOVÁ AK Most – Pořadí v ČR 14. 800 m

Nela již nakoukla do české špičky, když se na osmistovce probojovala na mistrovství ČR žactva. V krajském přeboru doběhla druhá za Veronikou Vávrovou. V Chomutově pak slavila zlato v soutěži družstev. Příští rok by měla posílit ligové družstvo žen AK Most.

ANNA LANGEROVÁ TJ Klášterec nad Ohří – Pořadí v ČR 14. 1500 m, 51. 800 m

Anička si zatím spíše odskočila z cyklistiky k atletice, ale nechala za sebou výraznou stopu. Na krajských přeborech v Bílině vyhrála patnáctistovku a obhájila krajské zlato z haly. V dalším závodě se již ale neobjevila.

ŠTĚPÁN ZAHÁLKA ASK Lovosice – Pořadí v ČR 15. 1500 m, 56. 800 m

Štěpán letos závodil pouze v soutěžích družstev a chlapcům Lovosic pomohl v krajském přeboru k bronzovým medailím. Tři vítězství na patnáctistovce ozdobil na konci června výborným časem 5:05,28. Stejně jako Vávrová zůstává ještě příští sezónu v kategorii mladšího žactva. Další sezóny tak napoví, zda může jít ve stopách lovosické hvězdy Jakuba Živce.


TABULKA TOP 3 MLADŠÍ ŽACTVO BĚHY (za výkonem je pořadí v českých tabulkách)

TABULKA TOP 3 MLADŠÍ ŽACTVO TECHNIKY (za výkonem je pořadí v českých tabulkách)