TĚSNÉ SPRINTY A NETRADIČNÍ TRATĚ V CHOMUTOVĚ

   Chomutovské úterý nabídlo zajímavé výsledky v netradičních disciplínách a představení krajských špiček. Hakim Saleh ladil formu před sobotní Bílinskou půlkou a suverénně ovládl závody na tisíc i pět set metrů. V sólo běhu dosáhl na kilometru času 2:32,27 a za svým osobním rekordem z roku 2016 zaostal o šest vteřin. O vítězích sprinterských disciplín rozhodovaly setiny. Mostecký Martin Lecjaks vyhrál padesátku o jedinou setinu před domácím Janem Musilem. Na trati sto yardů si pořadí vyměnili.

Letošní krajská jednička na stovce Tereza Čihařová ovládla oba sprinterské závody těsně před mosteckou Michaelou Hořejší. První start od mistrovství Evropy dorostu absolvovala Zuzana Porubčanová z Počerad. Pětistovku dokázala loni o dvě vteřiny rychleji. Vydařený test na trati dvou kilometrů předvedla mostecká Lucie Svobodová.

Závody ve skoku do výšky ovládli žáci. Chomutovský Jiří Rada překonal 1,75 metru, lovosická Viktorie Klepetková 1,60 metru. Nejlepší koulařský výkon zaznamenal účastník letošního mistrovství světa juniorů Tadeáš Procházka. Závodník Slávie Praha poslal šestikilovou kouli do vzdálenosti 17,58 metru.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY


Chomutovská Tereza Čihařová vyhrála oba sprinty

Tadeáš Procházka vyhrál vrh koulí juniorů

Viktorie Klepetková s trenérem Miroslavem Pavlíkem

Dramatický doběh závodu na 500 metrů. Zleva Hřích Louny, Martinák Litvínov, Rusek Bílina

Anastasiya Sabadosh z Chomutova dolétla v trojskoku na 10,84 metru

Zuzana Porubčanová z Počerad běžela 500 metrů za 1:20,86