HODNOCENÍ MČR 2. SKOKY: BRONZOVÝ PÁLENÍK, PÁTÝ VESELÝ

   Ve skokanských disciplínách se předvedlo na mistrovství ČR juniorů a dorostu sedm atletů Ústeckého kraje. Jedinou medaili získal Ondřej Páleník z Klášterce ve skoku o tyči, když překonal 4,20 metru a radoval se z bronzu. Hradecké duo Cepoušek a Halíř překonalo stejnou výšku, oba ale jednou zaváhali na 4,05 metru a byli bez medaile. Druhý junior z Klášterce Václav Zahrádka překonal 4,05 metru a skončil sedmý.

Martin Veselý z USK Ústí se v trojskoku zlepšoval každým pokusem a osobní rekord ze šesté série 13,52 metru ho vynesl až na páté místo. Ondřej Šnajdr z USK Ústí a Pavel Jindra z Chomutova ve stejné soutěži třináct metrů nepřekonali a brali jedenácté a patnácté místo.

Patrik Suchopárek z AK Most překonal ve skoku vysokém 1,84 metru a za svým letošním maximem zaostal o devět centimetrů. Ve vyrovnané soutěži měl stejný výkon jako závodník na šestém místě, více nezdařených pokusů ho ale odsunulo na jedenácté místo. Stejné umístění získal mezi juniory Tomáš Praský z Litvínova za 1,79 metru. Také on umí skákat mnohem výše. Náladu si chtěl spravit ve skoku dalekém, ale šest metrů nepřekonal a skončil patnáctý.

JUNIOŘI – Praský Litvínov výška (11) dálka (15)  Páleník Klášterec tyč (3) Zahrádka Klášterec tyč (7)

DOROSTENCI – Suchopárek Most výška (11) Šnajdr USK Ústí trojskok (11) Veselý USK Ústí trojskok (5) Jindra Chomutov trojskok (15)