DĚČÍN VÍTÁ NEJLEPŠÍ KRAJSKÉ ATLETY. PŮJDE O MEDAILE A TITULY

   V sobotu se utkají  v Děčíně o krajské tituly muži, ženy, junioři a juniorky. Ve sprintech je favoritem Pavel Benda z AC Ústí nad Labem. Ukázat by se mohl také Marcel Kadlec nebo Armin Ntemo, který ladí formu na dorostenecké mistrovství republiky. Na čtvrtce se čeká souboj bílinské hvězdy Saleha s ústeckým juniorem Lunhulem. Na středních tratích jsou favority běžci AK Bílina Krčmář, Žižka a Laštůvka.

Ve skoku vysokém bude chtít narušit hegemonii ústeckých skokanů mostecký Suchopárek. Otevřený bude souboj dálkařů. Litvínovský Praský má sice nejlepší výkon, ale umí závod i pokazit. Zajímavý souboj za třinácti metry slibují i trojskokané Páleník a Veselý. Ve vrzích dominují tabulkám zkušení třicátníci Bařtipán, Vachuta nebo Smělý. Překvapit je bude chtít ústecký Bejček.


Jan Sommerschuh ASK Lovosice – FOTO Rudolf Hoffmann


REKORDY KRAJSKÉHO PŘEBORU OD ROKU 2001


Hned ve třech disciplínách bude favoritkou Venuše Žitná z Bíliny, mohla by se tak stát královnou krajských přeborů. Podobné ambice má ale také všestranná dorostenka Kateřina Zábojníková z Litvínova. Ve sprintech jsou letos nejrychlejší Čihařová z Chomutova na stovce a Bisová z USK Ústí na dvoustovce. Schilerová z Bíliny bude útočit na vítězný double v bězích na 400 metrů hladkých a s překážkami. Na tratích 1500 metr§ je jasnou favoritkou Svobodová z Mostu, potrápit ji může snad jen zkušená Halířová – Sobecká z USK Ústí. Ve skoku dalekém je favoritkou čtrnáctiletá Řeháková z USK Ústí, v hodu kladivem pak velezkušená Jana Hyjánková z Chomutova.


REKORDY KRAJSKÉHO PŘEBORU OD ROKU 2001

Andrea Ciesla z Litvínova – FOTO Rudolf Hoffmann