MUŽI BÍLINY NA SLÁVII SUVERÉNNÍ, KLÁŠTEREC NA VZESTUPU

   Muži AK Bílina nedali soupeřům ve druhém kole druhé ligy šanci a v polovině soutěže s velkým náskokem vedou. Na stadionu Slávie Praha ve Vršovicích vyhráli s náskokem přes šedesát bodů. Antonín Janetka, Pavel Strnad, Libor Bařtipán a Filip Žižka získali přes dvacet bodů.

Klášterec nad Ohří vytáhl všechna esa z rukávu a po úvodním sedmém místě se v hlavním městě vyšvihl až na čtvrté místo.  Dvacet bodů získal sprinter Daniel Vejražka, který už má na dvoustovce limit pro mistrovství světa juniorů. Ještě o tři body víc získal Ondřej Páleník. Trojice hostujících závodníků z Plzně pomohla více než padesáti body.

Sprinterské závody měly vysokou kvalitu. Daniel Vejražka vyhrál dvoustovku za 21,55 vteřiny . Na poloviční trati doběhl druhý za 10,79 vteřiny, když byl o pět setin rychlejší Ladislav Vila z Turnova. Filip Žižka vyhrál v úmorném vedru 5000 metrů za 15:58,03, k tomu byl druhý na patnáctistovce. Antonín Janetka kraloval na 400 metrů překážek za 55,50 vteřiny. Plzeňský Slavomír Jaššo vyhrál pro Klášterec skok vysoký výkonem 1,96 metru. Ondřej Páleník a Václav Zahrádka přinesli 17 bodů z tyče za překonání 4,31 a 4,01 metru. Pavel Strnad potvrdil extratřídu ve skocích, když vyhrál skok daleký za 6,68 metru a trojskok výkonem 14,07 metru.

Bílinští siláci se prosadili v konkurenci těžkých vah. Za Karlovy Vary nastoupil osmnáctimetrový Vladislav Tuláček, Libor Bařtipán byl ve vrhu koulí čtvrtý o pár centimetrů před někdejším olympijským finalistou Petrem Stehlíkem. V hodu oštěpem si ještě zlepšil náladu třetím místem. V disku mu sekundoval Arnošt Holovský a v kladivu dvojice Miroslav Eibl a Michal Sekerák.


POŘADÍ DRUŽSTEV VE 2. KOLE

Bílina 216 bodů Turnov 153 Triatlet K. Vary 141 Klášterec 121 Jeseniova Praha 119 SC K. Vary 109 Liberec 78 Kladno 45

POŘADÍ DRUŽSTEV PO 2 KOLECH (celkem 4 kola)

Bílina 16 bodů Triatlet K. Vary 13 Turnov 13 Jeseniova Praha 8 Klášterec 7 Kladno 6 Liberec 5 SC K. Vary 4

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY