ČTYŘI ŽENY V POPŘEDÍ TABULEK ČR. VENUŠE ŽITNÁ DEVÁTÁ

Čtyři ženy z Ústeckého kraje se aktuálně drží v popředí českých tabulek a mají slušné vyhlídky k účasti na červencovém mistrovství republiky. Nejlépe si stojí Venuše Žitná na devátém místě. Závodnice AK Bílina si po třech letech vylepšila osobní rekord v hodu oštěpem na 43,18 metru a společně s Kamilou Frontzovou vedla bílinské ženy za triumfem v prvním kole druhé ligy.

„S výkonem v úvodu sezóny jsem určitě spokojená. Jen škoda, že na lize nebyla trošku vetší konkurence, mohlo to být ještě zajímavější. Hlavním důvodem zlepšení je změna trenéra, pořádný trénink a jít si za tím. Bylo by moc fajn dostat se na nějaké mezistátní utkání a splnit limit do SCM. V září bych chtěla mít na mistrovství republiky do 22 let nějaké hezké umístění. Snad půjdou výkony jenom nahoru,“ prozradila Venuše Žitná.

Vysoko je také další oštěpařka Kateřina Zábojníková z Litvínova. Loňská mistryně republiky v kategorii dorostenek letos předvedla nejlépe 42,12 metru, což ji řadí průběžně na čtrnácté místo mezi ženami.


AKTUÁLNÍ TABULKY ČR V HODU OŠTĚPEM ŽEN

Blízko první desítce jsou také dvě mladé běžkyně. Zuzana Porubčanová z Počerad je časem 2:14,00 dvanáctá na osm set metrů. Tímto výkonem zaostala lehce za svým maximem z haly 2:12,87. Na třístovce v Chomutově v sólo závodě ale ještě nepředvedla vše, co umí. Na patnáctistovce je průběžně jedenáctá Anežka Ševčíková z Klášterce nad Ohří, když zaběhla čas 4:45,34 a také ona zaostala za svým osobním rekordem z loňské sezóny více než o vteřinu.

Zuzana Porubčanová na krajském přeboru družstev mužů a žen v Chomutově